Dec 27, 2019, 12:10 PM

На баща ми 

  Poetry
459 0 1

Баща ми с госта под лозата сядат,
два различни свята да кръстосат,
в шепи стискам детските въпроси,
а двамата във миналото бягат.

 

Единият стои в студа на пост,
сонда в скалите другият пробива,
аз късам лайкучката дива,
подавам я на татковия гост.

 

Той я пуска на земята и се чуди,
че баща момичето обича...
Все размествам времето и сричам
на баща ми най-сгряващите думи.

© Вяра Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??