Aug 6, 2020, 5:05 PM

На баща ми 

  Poetry » Love
677 1 1

Търся теб,

Във хилядите сенки.

В ръце те търся - 

мъжки и узрели.

 

Крада прегръдки,

твърди и студени,

от хора, празни,

тъжно опустели.

 

Търся те

във всеки скут,

на всяко рамо.

Погледът ти,

кожата, косата.

 

Но лъжци, по пътя си, намирам,

само.

Уморена падам, с тропот,

на земята.

 

Седя и плача.

 

Минаха години,

татко.

 

Да, добре съм.

(Тъй, както винаги съм бѝла.)

 

И знаеш ли, изобщо не пораснах,

даже.

Ела и виж.

Никак не съм се променила.

 

Косите ми са все тъй рошави, кафяви.

Дали си спомняш?

 

Аз...  Попитах, само.

 

Как иска ми се да се сгуша,

като бебе,

под твоето бащино и свидно,

топло рамо.

 

    ...

 

 

© Елмаз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??