Mar 11, 2012, 4:11 PM

На децата 

  Poetry
543 0 0

Посветено на децата от група"Маргаритки" ЦДГ"Щастливо детство"

 

Обичам ги децата!

Те са ми въздухът и водата,

островът са на чистотата!

Те са ми опора и сила

с нежност, надежда се свила...

Скромна гордост в мен е родена,

чудодейна живост въплатена,

живеца на живата вода,

живота на замрелите сърца!!!

Пролетта са на сезоните,

най-нежните цветя,

с най-дъхав аромат...

Деца с очи, черни маслинки,

бистри, ясни месечинки.

Деца с очи, сини теменужки,

малки, весели кротушки,

синя китка от синчец,

пролетен букет-венец!

Деца с очи, ливади зелени,

игриви като рибки- мрени!

Деца с очи, кафяви "шоко",

погледнат ли те, казват "споко".

Деца с русички главички

и бели личица,

с пъстрички очички,

чисти стъкълца!

Деца... мургави и черни,

с къдрави косици,

с блясък в очи вълшебни,

радват се и на трошици...

Макар понякога и угнетени,

от бурята живот пленени,

пак растат и стават "човеци".

Обичам ви всички!!!

С вашите пърхащи сърца,

стопляте огромна ми душа.

Благодаря ви, деца!!!

 

 

 

 

© Фей All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??