Jul 18, 2014, 10:02 AM

На децата ми (преди да пораснат) 

  Poetry
324 0 3

Бъдещето спи?

Я го събудете!
Плискайте с вода!
Щипкайте ръцете му!
Хващайте с уста
кичурчета златни!
Пъхайте в носа му
пухкаво приятелче!
То докато спи,
даже и сънува!
Мъничка усмивчица
в ъгълчето плува.
Ведра светлина 
в златно го огрява.
Не! Едва ли спи!
Време е да става!
(Хванахме го как 
сладко се прозява!)

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??