Mar 4, 2009, 6:34 AM

На дъщеря ми 

  Poetry
1644 0 12

Посвещавам на дъщеря си Женя,

 послучай нейното пълнолетие –

с много обич!

 

 

 

Днес празник е, любима моя дъще!

За теб и нас. Осемнадесет камъчета

от живота ти отброява часовникът.

И грабва те животът безпощаден,

от ръцете ни... Порасна, дъще!

 

Дойде на този свят желана и очаквана.

Със много трепет те поехме във ръце.

Растеше с часове и бягаше във времето.

Не бързай! От тук нататък всичко е пред теб!

 

Изкачваш хребета на времето.

Стремглаво. Тепърва ще откриваш

нови светове. Но запомни от мен

от високо  често се пада...

А после ли?! Помни! Когато

 

спускаш се надолу по стръмнината,

в косите ти ще сипят листопади.

Попадаш в непознати лабиринти.

Падайки, ще ставаш... И...

 

 

Много често случва се тогава

наглед добри и сочни плодове

в ръцете ти да гният, без пощада.

Но докато... Душата ти е млада,

всички бури отминават...

 

Докато... душата ти е млада!

Остани във себе си... дете!

 

                            04 март 2009

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??