Преди да се нарадваш на живота,
замина си със влака на смъртта.
Остави ни да плачем безнадеждно
и някак да изпитваме вина.
И сякаш сме във сън, кошмарен, страшен.
Не искаме да вярваме в това,
че ти отиде си по пътя прашен,
по пътя от живота към смъртта.
Очите ми със сълзи се наливат,
че няма да се върнеш вече ти.
Главата ми от спомени прелива
за разни близки и далечни дни.
Преди да се нарадваш на живота,
отиде си със влака на смъртта,
но образът ти вечен ще остане
в сърцето и във моята душа.
© Анита Йончева All rights reserved.