Feb 22, 2013, 10:11 PM

На гости 

  Poetry
507 0 4

На гости

Ще оставя врата отворена,
да влиза който си ще,
приятели имах дузина
и колкото щеш - врагове!...

На малката кухнеска маса
седя и пиша ти стих, 
увяхва ми тъжната роза,
която не ти подарих...

Добре сте дошли във дома ми,
дори и ти, добре си дошла!
На мен е спокоен съня ми,
елате за туй през деня!...

Не искам да тръгваш, разлюбена,
не съм те поканил от скука,
а вие тълпа сте, изгубена,
която се храни със клюки...

Ела, облечена празнично,
със оня чар, за завиждане,
ще псувам на глас, поетично,
всички тях... за довиждане!...

Д. Антонов

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??