Душата ù - душа на бяла птица,
очите ù - очи са на дете,
ръцете ù - ръцете на светица,
а в ней тупти най-топлото сърце.
Тя в туй сърце нас всички ни побира.
От него блика нежна топлина.
Тя учи ни, помага ни, разбира.
Жената с главно „Ж” - това е тя!
Семейството ни тя в едно скрепява,
до нас е и във радост, и в тъга,
сърцата ни със обич озарява,
душите ни окъпва в светлина.
Бъди щастлива, моя бяла птицо!
Лети на воля, разпери криле,
а ний във себе си ще пазим по частица
от твоето, най-топлото, сърце.
© Таня Николаева All rights reserved.