Nov 20, 2015, 11:52 PM

На косъм 

  Poetry » Civilian
826 0 3

На косъм

 

Хасане! 
Баща ми се казва Иван. 
Христос ми е пътят към Бога. 
От мойте деди този път е избран, 
друг път да поискам - не мога!


Дедите на твоя баща Мохамед 
последваха в пътя нагоре. 
Светът е голям, пътищата - безчет 
и всички към Него ни водят.

 

Но кой точно нашите пътища сви 
и върза на Гордиев възел? 
Не знам. Ние, братко, сме само (уви!) 
парченца в вселенския пъзел!

 

Аз знам, че е свестен баща ми Иван, 
децата му, внуците - също! 
Това, че баща ти се казва Хасан, 
не те прави лош! Нито мръсен!

 

И враг не те прави това, че вовек 
по пътя различен ще крачиш! 
И ти душа носиш. И ти си човек. 
Но аз също толкова знача!

 

Дано този зов да е чут и разбран! 
Че тук сме на косъм от снощи
да станат курбан и Иван, и Хасан!

А Бог горе - Бог да го пpóсти!

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??