Mar 10, 2009, 8:22 AM

На малки глътки 

  Poetry » Love
879 0 31

Бе с панталон. Макар и нетипично,

прикриваше високите бедра.

Гърдите ù?! Гърдите ù - прилични,

родопска къща на скала!

 

Криле на птица - веждите извити.

Лицето ù - разцъфнал слънчоглед.

Във изгрева се къпеха косите ù.

На устните ù - бе поляна с мед!

 

Прекрасни пръсти, недокоснали годините.

Изящно-скромно обеца виси,

а между ключиците, там, във синьото,

сърце на птица влюбена тупти.

 

Кафенце с лед и черен чай за мене.

С очи, с очи сърцата си пробихме.

Хвърчилки нежни ни отрони кленът.

На малки глътки двамата се пихме.

 

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??