Jan 9, 2021, 4:25 PM

На масата 

  Poetry » For kids
367 1 0

НА МАСАТА

(за деца)

 

Да са щастливи и честити

децата трябва да са сити.

 

Както за другите неща

и тук си има правила.

 

Първо си миете ръцете

след това на масата седнете.

 

На масата не разговаряте,

за да може да се храните.

 

Лактите до тялото прибрани

колената са събрани.

 

Има първо, второ, трето,

за да е здравичко детето.

 

Всичко за да е наред

се спазва точен етикет.

 

Ножът в дясната ръка,

вилицата в лявата,

 

така накрая дръжката

да опира във дланта,

 

Лъжица в дясната ръка

надолу към чинийката,

 

краят на лъжицата

в основата на показалеца.

 

Приборите след това

не докосват масата.

 

Прибори един до друг

- с храненето е дотук.

 

Всичко за да оцените,

на мама да благодарите.

 

д-р изк. Иван Лапатов

© Ivan Lapatov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??