На моето момиче със привети
и с обич като на дете,
посвещавам няколко куплета
на дъщеря ми от сърце.
Една е тя по смелост първа,
не се предава пред беди,
не хленчи, никога не хвърля
зли думи, за да нарани.
Взискателна и милостива,
по принцип строга и добра,
семейното гнездо щастливо
като орлица пази тя.
Еталон за майка и съпруга,
с годините се утвърди,
съпруг, деца и всичко друго
в живота с обич тя твори.
На майка, татко и роднини
тя винаги е гордостта,
благославяме я всички ние
и да не я напуска радостта.
А Бог да пази сто години
усмивката на нейното лице.
Благодарим ти, мила, че те има,
обичаме те от сърце.
С най-добри чувства на голямата ми дъщеря
© Гинка Любенова Косева All rights reserved.