Nov 3, 2016, 12:58 AM

На нашите деца 

  Poetry » Phylosophy
532 1 0

                                          На Дорето и Сашо

 

Години ще минават,
в спомените ще отиват,
и новото ще идва с всяка нова
и то ще прави своя белег,
и белезите ще се трупат
ще пишат ваш`то житие!
И нова страница, след старата
ще се задиплят в книгата ви на живота!
Но най-отпред ще стои като девиз,
че дадено е на човека
да бъде трайно същество
във две тела разпределено,
 ... на мъж и на жена
в едно семейство единени
– природата така е отредила:
един със друг да се разбират
и през годините занизали се
умело пътя да избират!
 ... И ако позабравят за това,
да си разгърнат страниците
тъй надиплени, да им се радват
за хубавото и помечтаят  ново,
по-добро да нижат в книгата!
... тя, тази книга, и децата
ще четат и ще допълват,
както било е от  векове!
Учете се, да пишете
и да четете от живота
учете и децата свои,
които двамата ще създадете!

31 октомври 2016 г.,                                       .
                                                  Ние, вашите родители

© Цветан Костадинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??