Jul 27, 2011, 10:48 AM

На нечии рамене опора бих намерила 

  Poetry
421 0 0
На нечии рамене опора бих намерила

Помощ!
Давя се...
Давя се в собствената си апатия...
Защо не са измислени спасителни жилетки за това?!
От тук, от там виждам подаващи ми се ръце...
Стоят далече...
Не ги достигам...
И те усилие не правят.
Защото не съм им достатъчно мила...
Защото не са се докоснали до моето бездънно море.
Ако бяха... щяха да са потънали вече...
Ала нямаше така да ме оставят -
в давещата си апатия
да се боря сама...
Тя нямаше да ме застигне...
На нечии рамене опора бих намерила...
Криле щяха да ми пораснат.
Далече да полетя...
Много далече...


17.07.'11



© З. Райкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??