На Пламс
Нощ се спуска над града,
по улиците плъзват сенки.
Хора бързат към дома,
отекват по паважа стъпки.
Постепенно всичко опустява,
унася се във сън града.
И ето някой се задава,
но не бърза към дома.
Това съм аз и бързам,
че лудо времето напредва,
а страх ме е да не закъснея
за срещата, която следва.
По алеята във парка тичам,
а тя е там и чака вече,
обръща се и ме поглежда -
усмихва ми се отдалече.
Телата вплитат се в прегрътка,
в целувка устните се сливат,
изпитвайки любовна тръпка
и чувствата ни се разкриват.
Луната плахо пропълзява
и нагоре тя върви,
светлината мека ни огрява,
ала не да ни смути.
Тя свенливо ни напомня,
че времето не ще да спре,
а любовната ни среща
продължава часове.
Погледите за последно се кръстосват
и моят спира върху твоя.
Потъвам нейде в топлината
на тази наша първа среща.
Даниел Герджиков
14.04.2003
Стара Загора
© Даниел Герджиков All rights reserved.