Ти за мен си прелестна магия,
от която цял живот ще пия.
И си мойта светла радост млада,
за която аз горя на клада.
Ти си моят пристан, чудна бездна,
във която аз щастлива чезна.
И прекрасна птица лекокрила -
моята утеха и закрила.
Ти си ми безценен дар от Бога,
моя обич, радостна тревога.
Ти си за сърцето ми елея,
аз със тебе нежни песни пея.
В тебе доброта, човечност диря.
С тебе и след мен ще свети диря.
© Славка Любенова All rights reserved.
Славке, ти си недостижима !
На Поезията си ти жрица!
От сърце пиша шестица...