Mar 14, 2008, 9:03 PM

На полянката 

  Poetry » For kids
804 0 0

На полянката

 

Две мечета със перчеми

хапвали си там бадеми.

Хапвали и изведнъж

завалял ги ситен дъжд.

Скрили се под капинов трън,

но Слънчо върнал ги навън.

Тъй те двамата щастливи

на полянката решили,

да си поиграят двама

с камъче на "Дама".

Скачали и весело се смяли,

но в миг насреща си видяли

 Зайко бял, приятел техен

скачал с топката си весел.

Футбол славен се играл

докато Слънчо е заспал.

Разделили се другари

и над тъмните върхари

Луната си снага простря,

докато дойде сутринта.

© Тонка Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??