На прага
А сега?! Накъде?
(блъска в гърдите сърце)
Насам ли? Натам ли?
Път няма. Знам ли?
Поведи ме! Сърце!
Много те моля!
Ще те взема в ръце!
Свърши моята роля.
Нека е твоя тази посока!
(няма да бъда подарък)
Вратата отварям широка -
тичай, след мига бурен и жарък!
Ще хукна след тебе - незрима...
за когото съм – нека ме има!
Който е! А аз съм коприна!
Любов съм! - на прага на зима!
Рене
© Ренета Първанова All rights reserved.
Поздрави!