Feb 24, 2022, 1:41 PM

На проф. Юлия Мутафова-Заберска 

  Poetry
765 1 2

Съпруга, майка, баба, с кариера –

ти всичко имаш. В своя път нелек

глава не си прекланяла. Респект!

Душите ни разтворили са двери,

 

криле за полет всяка да разпери.

Не влиза в тях непроверен човек.

О, как е трудно вече в този век

протегната ръка да се намери!

 

Навършваш тези дни осемдесет,

наместо празненство в разкошна зала

дарявам ти душата със сонет.

 

Гордей се, Юле, че си остаряла!

Не бива старостта да бъде гнет.

Добра си. И отново ще си бяла!*

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––

* Вж. П. Дубарова – „Доброта“ – Бел. авт.

© Димитър Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??