На ръба на зеленото
Седиш срещу мен.
Говориш разпалено.
В очите ти скача зелено пламъче
като дяволче...
Тръгвам след него
в унес прихваната...
Стоя на ръба.
Развързвам си нишките
на реалността
и житейските истини...
Разтварям ръце и -
политам в зеленото...
Колко нюанси
на споделена искреност!
Грейвам цялата,
почти изумрудена!
Докосвам с дъх песъчинките - златните -
разпилени слънца
на морете в зеленото...
Спирам в зениците.
Оглеждам се цяла и...
отрезвявам!
Каква хипноза!
За малко - драма,
като страсти човешки в сериална сага.
Смея се с теб
над финала на разказа,
а се питам угрижена мислено:
ще изтрия ли от душата "зеленото"
с химическо чистене?!
© Пепи All rights reserved.