На ръка разстояние си
и на сърце в друга вселена;
като птица в небето
от свободата си запленена.
Кръжиш с неохота над мене -
да те достигна обаче не мога.
Протягам ръка високо към тебе,
в очите ти виждам тревога,
че може би в твоя свят ще пристъпя;
че крилете ти ще отрежа;
че в клетка студена ще те заключа...
На ръка разстояние си
и на сърце в различна вселена.
Че ме искаш кажи ми -
от игрите ти се чувствам уморена.
© Ника All rights reserved.