Oct 27, 2011, 10:21 PM

На сбогуване 

  Poetry » Love
682 1 1

Защо ли все още не те забравих,

защо ли тъй все трудно ми беше?

Защо ли в гнева ни поне аз не се поправих,

защо между нас все нещо не вървеше?

 

Защо мълчахме винаги,

оглушавахме за вътрешния ни глас?

Нима на мен или на теб трудно ни беше

просто да изречем: "Обичам те аз!"

 

Защо ли времето много беше,

но никога не намерихме време за едно "прости?"

На мен ли, на теб ли все едно ни беше,

засенчвахме и двамата слънчевите ни лъчи?

 

В мълчанието си търсехме да открием нещо,

но гордостта тягостно ни подтискаше сърцето.

И на сбогуване дори не изрекохме нищо,

тайничко  един от друг бършехме сълзите си от лицето.

Милан Милев

25.10.2011

© Милан Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тъжна истина,но красив стих.
    Спомените добри,златни,чисти са били щастие.

    За това в отношения се подарява свобода,думи светли и цветно топли,чист въздух,внимание,време показващо кой е важен,ценен,незабравим-всичко.Само истина,чистота,яснота.


Random works
: ??:??