На Шипка
„На Шипка всичко е спокойно”
днес. А някога ечали боеве.
Отблъсквали атаки многобройни
български и руски синове.
На Шипка всичко е спокойно.
Един - ветрецът само шумоли.
За битките, епични и достойни,
легенди стари и нови мълви.
На Шипка нека е спокойно.
По стъпалата стръмни към върха
и зиме, и във лято знойно
да се изкачва нашето „благодаря”.
© Мария Костова All rights reserved.
Чудесен стих, Мария!