Сви на топка небето
и го сложи във джоба си -
онзи там - на шосето,
просещ водка.
И спомени.
Онзи мръсният дядо,
май Стоян, че се казва -
дяволът изповядал.
Плюл на злото
във пазвата.
И по принцип невзрачен,
често груб и нахален,
хвана малко сираче
и затопли му дланите.
Беше пак на шосето
псуваха минувачи
къс по къс от сърцето му
хапваше пеленачето.
Сви на топка небето
и го сложи във джоба си.
Псуват там на шосето,
Срещу Бога...
набожници.
© Деница Гарелова All rights reserved.