***
На сребърни вретена здрачината
разприда меланхолно хоризонта...
Над плазмата от кръв и течно злато,
припламващи отблясъци се гонят...
...И светещ скреж по голите лагуни.
И плаваща в петно от нафта крушка...
В зеленото море на своя унес
звездата на душата ми се люшка.
© Забраван Забраванов All rights reserved.