Sep 17, 2018, 12:08 PM

На тъпака 

  Poetry » Civilian
402 0 1

НА ТЪПАКА

 

Един глупак ме посъветва,
да се пръждосъм във света,
затуй, че в нашата страна проклета,
не виждам нийде Светлина!

 

Аз без да мисля отговорих,
че чакам от мен по-добър,
очичките да ми отвори
и да му кажа: "Мерси, сър"!

 

Защото всички критикувах,
че всички нямаме морал
и в черни краски пророкувах,
че сме един народ заспал!

 

Затуй, че ние демографски,
 не се гордеем с потекло
че разсъждаваме еснафски,
и ще останим малцинство!

 

Че някой ден като тракийци,
ще си отидем без следа,
защото храним кръвопийци
и все живеем на "ръба"!

 

Че нашата страна красива,
ще е на друти племена!
Въжето на врата се свива
и няма наши семена!

 

Затуй аз пиша мрачни песни!
От туй е моята тъга!
Бих искал те да са чудесни,
но нямам стимул за това!


13.11.2011г.София

 

 

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??