Feb 25, 2020, 8:18 PM

На В. Ушев 

  Poetry » Phylosophy
445 0 0

 

Попита ме за думата ризома.

Наперена отвърнах ти с апломб:

Нима не знаеш, нещо като нищо,

аксиома, въже оплетено в кълбо.

Или е коренище, има смисъл,

ако го хванеш от едния край.

Ще разплетеш на нишки нищото,

без център и без сок комай.

Или е всичко, песъчинка

или трохичка от самун.

Ливада, дяволска пустиня

дълбоко в мене и навън.

Не знам, но мога да усетя.

По своему. Без превод строг.

Луничка рижава от мен за тебе -

печат от слънчевия слог.

© Христина Комаревска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??