Sep 11, 2022, 8:59 AM

На Василя, мой брат 

  Poetry » Love, Landscape, Other
236 0 2

В късен час на хладна юлска нощ,

на себе си се моля да не те забравя,

братска обич в мен витае доживот

и спомените си във нея съхранявам.

 

Бяхме млади сякаш пъпките на роза,

сложени под синевата в двоен свят.

Ала всеки дъх на мойта болна проза,

ти лекуваше с ръцете си от бял памук.

 

Рисувахме със пръсти по платната

и създавахме живот след всеки бряг,

римувахме със думи свободата, заедно,

макар и разделени в този си живот.

 

Бяхме пъстри, бяхме и самотни, даже,

бяхме двама братя по сърце и ум. 

Бяхме с теб като сиамските близнаци,

случили в съдбите си един на друг.

 

Приличахме на морско синьо дъно,

което и до днес остана кротко, без вълни,

ти на небето гръмогласно свирна, тихо

и всемирът затрепери в твоите очи.

 

Преди да те познавам скитник бях,

сълзите правеха корито и от там - море

с теб танцувахме във воден танц,

по-щастливи от засмяното дете.

 

Ходехме по прашните пътеки млади,

ала пъпката разпукна и във теб видях,

мое огледало бе и моят верен спътник,

мой приятел ти остана доживот!

© Ана Дев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Вярно е! Скоро не съм усещала подобно вдъхновение в стихотворенията си. Благодаря ти много за позитивния коментар.
  • Красиво посвещение! От всяка дума струи много обич и и много топлика!
Random works
: ??:??