Jan 14, 2017, 12:14 PM

Началото и краят 

  Poetry » Free verse
474 0 1

В началото и в края само
човек може да обича така.
В началото –
когато доброто е негова цел и посока
и си няма представа за
големия глад,
за голямата суша, 
за  големия земетръс,
за това, какво да очаква от хора.
И в края, когато, оцелял
се завръща в дома
на душата си.
Здраве, истини и лъжливи пророци
изгубил,

опровергал,
окъсял,
обосял.
Тогава това е една нова любов –
последната
преди големия полет.

 

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??