Изкачих се високо , високо,
нейде над Ощава .
Поседнах си кротко ,
и огледах се наоколо , както подобава.
Въздухът беше чист и свеж
и от тук се виждаше балкана.
А пък аз бях изпълнена с копнеж
и както винаги замечтана.
Сцената , построена от дървета ,сякаш с тих шепот ме призова.
Предложи ми изгодна оферта
и мигом завладя ми ума.
Качих се и започнах да рецитирам
,, Хайдути, баща и син ",
ето тъй чувствата си аз изливам
и се покачи моя адреналин.
Щастие и свобода взех в огромна доза ,
прибрах се доста енергична .
От тоз поход имах огромна полза
и досега не съм се чувствала по - поетична.
© Алекс Нушкова All rights reserved.