Дните отминават, остава ти само споменът, сплитан с години
и като ситен дъжд по тази картина капки сълзи се сипят
в отчаян опит да я съсипят и слеят със нея в сивото!
Дали ще съумея да опазя красивото,
бодливо е дивото цвете в ръцете ми,
цветовете му, ветровете ги носят,
незнайно къде са поели, форма приели
на полетели, стотици лебеди бели!
© Ицо Младенов All rights reserved.