Nov 16, 2016, 1:47 PM

Надежда моя 

  Poetry » Other
254 0 5

Кажи, защо ме ти напусна

във тоя свят неподреден?

Дали защото не е вкусна

и любовта ни всеки ден,

или защото аз съм беден

и в мен не дрънка даже лев...

Денят за двама ни е бледен

и чува се в душата рев.

Че аз приличам на пройдоха

и съм отдавна вехтошар.

Че лоши дните ни дойдоха

и станах даже и клошар.

И ровя в кофите с боклука

дано открия някой ден

очаквана за мене слука

в деня ми дважди позлатен.

Живота вече ме отритна

и нямам сили за преврат.

Или камбаната ще ритна,

или... въже на моя врат...

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??