Oct 16, 2009, 10:23 AM

Надежди 

  Poetry » Love
429 0 3

 

 

   Направих си надежди във очите ти - 
   безбрежно сини – морска шир.
   Прегърнах те във мъката на дните ти,
   изплаках обич в черен пир.

   Една прозрачна, светла люлка
   оставих да те пази пак,
   когато фалшът те обърка -
   да видиш онзи, вечен, знак...

   За него питаше, когато
   намерих те във самота,
   но вярата ни бе богата – 
   нашепваше ни пълнота...

   Приказки малки разказваше
   за онзи чакан, хубав ден
   Чудни мигове показваше
   И радост идваше у мен...

   Направих си надежди във очите ти – 
   безбрежно сини – морска шир.
   Сега целувам щастието в дните ти,
   потънала във нежен мир.

   .... 

 (16.10.2009г.)





© Агапея Полис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??