Oct 7, 2010, 9:26 AM

Надгробен камък с моите имена 

  Poetry
836 0 11

Букет от чувствени безцветни рози
във вазата пред входния портал.
Преди да вляза, някой проговори.
Безцветна бях и аз във цветна длан.


Гласът се стрелна от небето, синьо - не,
безцветно бе и то в този ден.
(- 
Спасителю,
светът се сринажаждата прокле ме,
оцет да вкусякисел и солен.)


В прегръдките му се намерих чиста,
новородено малко пеленаче,
заситено от кърмата гъста,
в постелята усмихнато сукалче.


Прощавайте, приятели, роднини,
възкръсвам с усмивка на уста,
непозната през земния път и години,
със бляскав ореол и крила.


Отгоре гледах плочата смирено
и букета от изкуствени цветя.
Букви и числа в гранита издълбани -
надгробен камък с моите имена. 
27.08.10

© Николина Милева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??