Aug 8, 2015, 11:13 AM  

Надин 

  Poetry » Other
483 1 6

НАДИН*

 

Видях я там, забулена със черната забрадка,

замислена, загледана във свойта самота,

наум на времето броеше тя остатъка,

с очи докоснала небесна висота.

 

Стоеше там сама, обърнала на всички гръб,

горда, но сякаш на света обидена горчиво,

очите ù в сълзи обляни и потънала във скръб

и небето само за нея вече бе красиво.

 

И тя бе красива, беше и душата ù красива,

силно наранена, страдаща и плаха,

каза ми, че болката отвътре я убива

и сълзи по скулите отново се разляха.

 

Поседнахме, разказа ми за свойта болка,

и аз поплаках тихо с нея, но без глас,

и наум попитах: „Господи, кажи ми колко

прекрасни хора ще умират всеки час?“

 

Поседяхме дълго, говорихме си и мълчахме.

Загледани един във друг... и в болката,

правдата на този свят така и не разбрахме,

а в сърцето ù до днес стои на мъката осколката...

 

*Надин е едно момиче, което срещнах през зимата на 2015 г. в Тулуза. Тя беше от Ливан, католичка и вече с френски паспорт. Но винаги ходеше с черна забрадка, заради своята скръб. Ще напиша и разказ за нея,  за нашия разговор и за нейната болка.

 

 

 

08.08.2015 г.                                                                       Велин Иванов Гюргаков    

© Велин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Стана ми много мъчно. Милото момиче.
  • Да, може би е красиво, но е тъжно... Тя бе загубила малкото си братче, а е било само на 5 години... Друг път ще разказвам в разказ.
  • Да, за съжаление Роси.
  • Колко мъка по този свят!
  • Да, знаеш ли, че си права Йоана. Ще го поправя! Благодаря, че си го забелязала. И наистина е така Йоана - много хора страдат по света. Това момиче беше загубило малкото си братче, но ще го опиша някой ден по-подробно. Благодаря ти още веднъж Йоана!
  • Толкова хора страдат, страдат без да са го заслужили... Наистина тъжна тема засягаш тук. Поздрави, Велин, много ще се радвам да прочета и разказа!

    П.П. Може и да греша, но „но“ в последния ред не е ли по-добре да е „а“?
Random works
: ??:??