Aug 22, 2015, 9:52 AM  

Надникнеш в нечия душа 

  Poetry » Phylosophy
409 0 4

Надникнеш в нечия душа,

а после дълго там останеш.

Градени кули се рушат

с там-тамен зов за боен танец.

 

И нов градеж в развалини

на строен замък извисяваш.

От клюки, доноси, сплетни

приведен, вече побеляваш.

 

Съзнаваш в ден един, че ти

туй темпо трябва да забравиш.

Стрелата, пусната, лети –

застига дивеча в дъбрави.

 

А ти не можеш да я спреш

(за заден ход нагласа няма)

и нива пърхава ореш

с любов – тъй светла и голяма.

 

Узрели жънеш класове,

и пот от чело бършеш често –

добрите твои богове

крепят десницата гореща.

 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??