Цветя продаваш.
Цветя без корен, мъртви.
Не те ли е страх?
Риск е да продаваш смърт.
Казваш, гладна си.
Аз ли не те разбирам?
Години наред
броях стотинките.
Но те, цветята,
неопрашени още,
без корена си
клюмат с глави.
© Весислава Савова All rights reserved.