"Да си амбициозен е добре -
казваха ми мама, тате... -
Не забравяй само откъде
тръгнал си като дете!"
Не всяка фурнаджийска лопата
получава висока заплата.
Не всеки много преуспял
свой приятел е предал.
Да сме нагли, да сме мазни!
Нищо че от Нас
някой принципен глупак се дразни.
Нека ни нарича „педерас(т)"!
Тъй в живота се върви напред -
катериш се по купчина от смет.
Тъй достигаш своя връх.
Важно е да бъдеш пръв!
Защо ти е да бъдеш пич,
защо да караш син Москвич?
Защо да не паркираш мазна лимозина,
на входа на Морската градина?!
Да се гордеят с твоята особа
родът, класът, русата ти мацка...
Да се пръска от злоба
всеки, който бачка.
А, аз...
Принципен глупак, макар и често сам,
няма от какво да ме е срам.
Даже и достойно да живея,
живот и здраве, мога да успея.
© Христослав All rights reserved.
Много добър стил имаш - харесва ми.Хах и давай още нагоре..ще успееш!!