Обръщаш глава
и си мислиш къде ти е ума.
Себе си нараняваш,
другите награждаваш.
Награда, и то каква,
на всички да обясня!
Различен си, за да те разберат!
Приличен си, за да те приемат!
Верен си, за да си удобен!
Можеш си, за да си полезен!
Борбен си, с това вече прекали,
но това е животът, уви!
Наградата си самият ти!
И ако някой е разбрал,
бързо реагира
и съюзници намира.
Не те приемат, не защото си ти,
а защото тази награда
консерватизма ще разруши.
Така че различен си ти,
но това е животът, уви!
© Десислава Любенова All rights reserved.