Наистина ли си отиваш, казвай ми,
или отиде си от мене вече?...
Та ти ме гледаше все още влюбен
и някак си, не можеща да си далече...
А, лятото? Ах, помниш ли го лятото?
Как дълго ни събираше във залеза
и в изгрева, и в нежното ти тяло?...
Не може да е истина. Нозете ти
обгръщаха ме, за да вляза в своят дом.
И устните, и кожата, ръцете ти,
и най-блаженото в последния ти стон...
Недей да си отиваш! Моля те!
И ако - Да, защо си тръгваш? Толкова бе кратко...
По дяволите тези релси, след завоя им
за първи път ще ме разплачат влакове...
За първи път ще липсваш. Толкова и истински,
че сякаш цял живот съм те очаквал...
Но нека е наивно. По детински,
да вярвам, че ти ще ме погалиш като вятъра,
... когато ме обичаше и клетвено
си казвахме, че всичко е завинаги,
защото лятото е вечно и нетленно,
и щом те няма ще е само зима...
Не си отивай!
Влюбих се във лятото...
Във Теб.
Не бих понесъл ледовете ти...
Стихопат.
Danny Diester
29.09.2021
© Данаил Антонов All rights reserved.