Jul 28, 2008, 7:29 AM

Най-близо до Него 

  Poetry » Other
1832 0 29
 

НАЙ-БЛИЗО ДО НЕГО

 

(На децата ми)

 

 

Да предположим,

че магьосник всесилен

ми каже, че може

да ме върне за малко

назад някъде във живота.

Ще поискам тогава от него

не да тичам отново

по поляните с макове

на моето слънчево детство,

русоляво и тънконого.

Не даже и времето

на първата обич,

когато бях Жулиета,

тръпнеща зад пердето,

а Ромео ме чакаше

в дъжда под бадема.

Не! Ще поискам от него

да ме върне отново

в детската стая

с играчките пръснати

и с тайни вълшебства,

скрити невидими в Ъглите.

Да ме върне в онези години,

когато се чувствах богиня.

Когато крачетата ваши,

 несигурни правеха

първите стъпчици патешки.

Ще поискам да чуя пак

първото "ма-ма",

да видя лъчезарни очички,

стрелички надежда,

забиващи в мен.

Да чуя гласчетата - гълъби гукащи,

смеха ви бълбукащ

в чучурче на бузести стомнички,

вливащи в мене жива вода.

Да хвана ръчичките пухкави

с разперени пръстчета,

към мене протегнати.

Към мене - вашето всичко.

И да тръгнем отново -

едно триглаво чудо-чудовище -

шестоко, шесткрако, шестръко,

тупуркащо с боси петички

на живота по пътя.

Днес вече знам,

че точно в онези години

била съм най-близо до Него -

когато от две късчета плът,

създавах животи.

Вашите.

Днес само Го моля:

"Аз направих каквото можах.

Помогни им да Те намерят в себе си,

Господи!"

 

 

 

 

© Даша All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??