Jan 17, 2011, 9:24 PM

Най-хубавият подарък – Четвърти Коледен Творчески Фестивал 

  Poetry
402 0 1

Най-хубавият подарък се прави заедно

 

А друго детенце, макар че е Коледа днес,
мечтае си не за играчки под пъстра елхичка,
а тихо си казва "Дано да си имам поне
нов чифт ръкавички."

Защото със старите му е студено навън,
през дупките вятърът щипе пръстенцата голи,
а татко се сърди, на мама сълзùте текат,
когато е болно.

Отново надвива зората над нощния хлад,
под който небето с надежда снежинки изсипа.
Пред селската църква натрупал е мекичък сняг,
в душите чак пипа.

 

Детето с кожухче и шалче със меки ресни
и тихият малчо със скъсаните ръкавички
там правят си заедно снежен човек и звъни
камбана. За всички.

© Виделина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??