Mar 29, 2009, 7:27 PM

Най-хубавото вино 

  Poetry » Love
888 0 1

... И няма нищо по-трагично от това,

да търсиш цял живот

              най-хубавото вино на света.

И когато видиш, че си го намерил,

              да трябва

да ближеш капките,

              разляти от пройдоха

по грапавата маса на живота...

 

 

... И няма нищо по-трагично от това,

да си намерил

              най-хубавото вино на света,

              а се налага

да просиш, молейки се ти за глътка,

              разбирайки,

че по-добре въобще да не си пил...

Държейки чаша наполовина пълна,

              но от която лъха празнота.

 

От хубавото вино лъха самота...!

© Станислав Камберов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря Силвия! За съжаление моят опит показва това. Много бих се радвал да не съм прав, но...
Random works
: ??:??