Nov 13, 2004, 10:35 AM

Най-лесно е да се предадеш 

  Poetry
1874 0 4
Най-лесно е да кажеш:"писна ми",
най-лесно можеш да се предадеш,
да се оставиш на отчаянието
и на тъгата да се отдадеш.

Най-лесно е да се оплкаваш
и да търсиш състрадание.
Най-лесно е да искаш от всички внимание.
Най-лесно е да се откажеш от живота,
най-лесно е да викаш винаги смърта.

Най-лесно е да кажеш"мразя любовта",
да търсиш вината само в другите,нали?
Най-лесно е да се опрекаваш,
наи-лесно е да мислиш колко те боли.

Но мислил ли си колко трудно е
да можеш да се смееш и във наи-болезнения миг?
Да умееш болката да преодолеш
и да продължиш напред,
да чувстваш как живееш,
макар да искаш да умреш?

Всеки може да се предаде,
да туй всеки може.
Но колко хора могат сила,воля да покажат?
И колко хора могат тъгата с радост да накажат?
Живота и без теб ще продължи,
но ти искаш ли да продължиш без него?

© Силвето All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много ми хареса идеята. Всичко е много вярно и истинско. Поздравления!
  • Невероятно е! Сигурно се повтарям, но нямам думи...
  • Искам да кажа, че Хамлет е копеле,понеже умира и не отговаря на черепа.
  • Погледнато от страната на лирическият аз,то той не е е настроен да приеме ексистенциалните човешки представи за живота като предопределение,откъдето се заражда и именно този ексистенциален въпрос, не случайно изразен и пунктуационно по този начин в последния стих.
Random works
: ??:??