May 23, 2007, 4:15 PM

НАКАЗАНИЯТ ПОБЕДИТЕЛ 

  Poetry
633 0 4

НАКАЗАНИЯТ ПОБЕДИТЕЛ

И зъл - като ранения, изплашен звяр -
връхлитам върху чувствата си плахи,
умело скривани до днес. Какъв кошмар! -
да носиш в себе си мига на краха.
 

Забивам настървено зъбите в плътта,
която галех някога и я приспивах.
Допускал ли съм,че фонтана от кръвта
на жертвата разкъсана, ще ме опива!

Заситил жаждата за мъст във миг изтръпвам.
И с гаснещия взор на извора размътен,
виждам как ръката на разума покъртен,
надига се и към лицето се упътва.

О, ужас! - гали го... и с хладните си пръсти
преди да падне пак - прощално ме прекръства.

© Любен Стефанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??