НАМЕРЕН ЛИСТ ОТ ТЕФТЕРЧЕ
(Публикува се за пръв път)
СЪДЪРЖАНИЕ:
Набързо нахвърлян проект, с трезви
мисли - в пияни рими, писани в оскъдни
години - без много ядене, дори без
алкохол, бандерол и въобще - БЕЗ...
1/ Трябвало да пиша за синьо небе...
но и вчера от небето - все тече ли тече.
2/Шик било да се лисне - онова ти море... Ех!
Морската болест вече е минало.
За нас няма гларуси, нито гезме...
Каквото било е - е вече отминало?
3/... И вечната тема - пак любовта...
... Любовта не е тема - тя е съдба.
4/ За лиричната строфа трябва малко тъга.
... Тъгата е участ сирашка - тя не е за игра.
5/ Поетите... нещо... там... за Свободата!
... Видях. Мъжът остави цигара
на безименния гроб...сред гората.
6/ Друг пък написа, че тук свестните хора
са вече малцина. Но от смелост се секна
в кръста и... изпусна урина...
7/ Без показна изказност, нагърбил се
с чужда вина, пребит и сам, поет
на тавана - в страха си... умря.
8/ Не можело без ала-бала - и за красотата.
... Адреса й знаят онези, с протрита съдба
и сега пръснати... из селата.
ЛИРИЧЕСКО ОТСТЪПЛЕНИЕ:
Писах вече за деня и нощта,
за късната есен и за избуяла трева -
и за снега писах, и за леда....
Накрая се пишело и за смъртта.
+ + +
9/ Завършва онази вечна мечта...
Каква ли е тя? Дали я обичат?
Накратко - Живот я наричат.
Е П И Л О Г:
С ритмика и поетика - УЖ подбрана
и X. Y. Z скандира за голямата Измяна...
==============
А Mer4eto пее на пресекулки
и все целувки изпраща.....
... но за каквото пее, тя не схваща.
S. O. S
Опасно е! Прихваща!
Текст: Виолета Томова
Публикувала: Wali
(Авторските права между двете са уредени)
© Виолета Томова All rights reserved.