"- Не ми липсва.
Той... сякаш, ако се обърна, ще го видя.
- Честито, за пръв път в живота си
обичаш някого истински."
Намирам те във всеки атом,
намирам те във сивото небе,
намирам те във празното легло
и в погледа на мъничко дете.
Намирам те във всяка поема,
която на тебе наричам,
намирам те навсякъде във мене,
намирам те, защото те обичам.
04.12.2007
На Питър
© Гергана Цветкова All rights reserved.