Jun 2, 2023, 4:28 PM

Наперен 

  Poetry » Humour, Phylosophy
148 0 0

Очаква всеки край летален,

да го здрависа свети Петър,

но аз, със риск да съм банален,

си мисля, че ще мина метър.

 

Всички в дупка са се скрили.

Да, животът ги подгони!

Аз пък имам много сили,

следвам своите нагони.

 

Мрънкат, охкат, пъшкат сите

и от сутрин, та до здрач

стискат и броят парите.

Аз, понеже съм играч,

 

ям и пия без почивка,

гологани не броя.

Срещам всичко със усмивка,

прав във бурята стоя.

 

Взимам здраво свойта доза,

а наоколо треперят.

Е, кажете ми без поза-

те със мен ли ще се мерят?

© Георги Янков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??