Jul 31, 2019, 12:31 AM  

Напомняш ми на август 

  Poetry
267 7 9

Напомняш ми на август, разбери,

от твоя полъх всичко в мен се пали.

Незримото във твоите очи

е с блясък на планинските кристали.

 

Напомняш ми на август, разбери,

от тая сладост, луд съм до пресита.

А слънцето във твоите коси

от тайнството на лято е пропито.

 

Напомняш ми на август, разбери,

със сочност устните ти са обвити.

Подобно август, моите мечти,

сред лунни небеса щастливо литват.

 

Напомняш ми на август, разбери,

полей ме, сякаш топъл дъжд – внезапно.

Как искам да не свършват тези дни,

Ти, августовска дързост необятна!

 

 

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??