Aug 10, 2007, 1:11 PM

Нарисувах си май 

  Poetry
774 0 23
Осмелих се ръка да протегна
там нагоре, към синия Рай!
Да усетя по-близо момента
на желания пролетен май!

Осмелих се във стих да го сложа
и окича с венец от цветя,
клонка маслинова там да положа,
за да бъде по-шарен деня!

Осмелих се да сложа и пъстра дъга,
бяла птица на нея да пее.
И заслушах се някъде там, в пролетта,
топъл дъжд над нас ще се лее!

Ще измие следите от тъжна нега,
двама влюбени там ще застанат!
Със усмивките ведри на любовта,
през дъжда ще възкръсват надежди!

Ще изминат прегърнати през есента,
жълти клони пред тях ще разчистват.
И така ще дочакат пак пролетта,
че през май любовта им започна!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??